Pstrągi z rusztu z Nawarry

Pstrągi z rusztu z Nawarry
  • 00:45
  • 4 porcje
  • prosty

Składniki

  • 4 świeże, wypatroszone pstrągi
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 4 niezbyt cienkie plastry hiszpańskiej szynki jamón serrano (albo innej surowej, dojrzewającej szynki)
  • sól, najlepiej morska

Wypatroszone ryby dobrze natrzeć olejem i solą. Plastry szynki lekko zrumienić z obu stron na ruszcie i włożyć po jednym do środka każdej ryby. Ryby ułożyć na gorącym ruszcie (równomierne rozprowadzenie oleju sprawi, że mięso nie będzie do niego przywierać), piec z dwóch stron do zrumienienia. Podawać z sosem mojo verde albo z oliwą, wymieszaną z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki lub tylko z cytryną.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie