Słodka sałatka z arbuza i melona

Słodka sałatka z arbuza i melona
  • 00:20
  • 6 porcji
  • 212 kcal
  • bardzo prosty

Składniki

  • 1 nieduży arbuz (ok. 1 kg)
  • 2 melony (razem ok. 1 kg)
  • 5 płaskich łyżek cukru pudru
  • świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
  • 300 ml wina typu muskat (półwytrawnego)
  • 100 ml destylatu owocowego, najlepiej morelowicy
  • 1 pęczek świeżej mięty
1

Arbuza dzielimy w ćwiartki (albo ósemki, jeśli jest wielki) i kroimy w cienkie trójkąty.

2

Cukier rozpuszczamy w winie z sokiem z cytryny i destylatem.

3

Zalewamy tym owoce.

4

Owoce szczelnie przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy w pucharkach ozdobione listkami mięty.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie