Szaszłyki z krewetek i melona

Szaszłyki z krewetek i melona
  • 00:45
  • 4 procje
  • bardzo prosty

Składniki

  • 350 g krewetek w skorupkach
  • 3/4 melona żółtego

Marynata:

  • 1/2 szkl. soku pomarańczowego
  • 1/2 szkl. soku ananasowego
  • 2 łyżki imbiru świeżo startego
  • 4 łyżki miodu

Przygotuj marynatę: do głębokiej miseczki wlej sok pomarańczowy i ananasowy. Dodaj świeżo starty imbir i miód płynny. Doprowadź do wrzenia. Wystudź. Zamieszaj zalewę i włóż do niej krewetki w skorupkach. Odłóż do lodówki maksymalnie na 30 min.

Melona pokrój w grubą kostkę – 2 x 2 cm, nie musisz obierać melona. Na szaszłykowe patyczki nabijaj na przemian krewetki z kawałkami melona. Grilluj 5 min, aż skorupki się zarumienią.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie