Szaszłyki z kukurydzy

Szaszłyki z kukurydzy
  • 00:50
  • 4 porcje
  • bardzo prosty

Składniki

  • ​3 kukurydze
  • 2 papryki zielone
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 50 g masła
  • przyprawy: sól, pieprz

Kukurydzę gotuj w nieosolonej wodzie przez ok. 15 min. Papryki przekrój na pół, wyjmij gniazda nasienne i przekrój na ćwiartki. Kukurydzę pokrój na krążki o grubości 2,5 cm. Paprykę i kukurydzę wrzuć do miski, dodaj miękkie masło, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj, aby masło i przyprawy pokryły równomiernie kawałki warzyw. Warzywa ponadziewaj na patyczki do szaszłyków i piecz w piekarniku w temp 200° przez ok. 25 min.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie