Szaszłyki z ryby

Szaszłyki z ryby
  • 00:30
  • 8 porcji
  • bardzo prosty

Składniki

  • 400 g filetu z łososia
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 pęczek koperku
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka suszonych ziół (mieszanka do ryb)
  • 60 ml oliwy z oliwek
1

Oliwę wymieszaj z ziołami i posiekanym koperkiem. Filet z łososia oprósz i natrzyj solą.

2

Dokładnie nasmaruj filet z łososia przygotowaną marynatą i odstaw na około godzinę do lodówki.

3

Warzywa i zamarynowaną rybę pokrój w kawałki mniej więcej podobnej wielkości.

4

Na szpilki do szaszłyków nadziej na przemian rybę i warzywa. Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 4 minuty z każdej strony. Kiedy łosoś zmieni kolor na bladoróżowy do samego środka, szaszłyki są gotowe.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie