Szaszłyki ze schabu

Szaszłyki ze schabu
  • 00:30
  • 4 porcje
  • bardzo prosty

Składniki

  • ​1/2 kg schabu bez kości
  • 2–3 papryki kolorowe
  • 200 g boczku parzonego
  • 1 mała cukinia
  • 1 łyżka oleju
  • suszony rozmaryn
  • przyprawy: sól, pieprz

Schab opłucz w wodzie i pokrój w kostkę o grubości ok. 1,5 cm. Papryki przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie pokrój warzywa w kostkę o bokach ok. 2 cm. Boczek i cukinię pokrój w plastry średniej grubości. Tak przygotowane składniki nadziej na patyki do szaszłyków, przypraw solą, pieprzem oraz obsyp rozmarynem. Następnie każdy szaszłyk posmaruj lekko olejem słonecznikowym i piecz w temp. 220° przez ok. 25 min. Szaszłyki możesz też upiec na grillu.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie