Tuńczyk z mango z rusztu

Tuńczyk z mango z rusztu
  • 00:35
  • 2 porcje
  • 402 kcal
  • bardzo prosty

Składniki

  • 2 steki z tuńczyka po ok. 150 g
  • 1 dojrzałe mango
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sałata (np. roszponka, rukola lub miks)
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 1/2 limonki
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony
1

Pokrój rozmaryn.

2

Tuńczyka przypraw solą, pieprzem i rozmarynem z obu stron.

3

Skrop tuńczyka oliwą. Rybę odstaw na 15-30 minut, aby się zamarynowała.

4

Mango obierz i odkrój od pestki.

5

Rozgrzej mocno grill. Opiekaj tuńczyka minutę z każdej strony. Równocześnie z rybą grilluj mango i pomidory.

6

Rybę podawaj z sałatą, mango, pomidorami oraz cząstkami limonki. To danie doskonale komponuje się z grillowaną bagietką.

Polecamy także

Podziel się opinią na temat serwisu

Jak Ci się podoba nasz nowy serwis?

Głos oddany.

  • Podoba mi się
  • Nie podoba mi się
  • Nie mam zdania
  • Wyślij opinię o serwisie