powrót do przepisów

Kanapki na krakersach

czas przygotowania

 20 minut

składniki

  • 180 g krakersów
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 150 g twarożku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielony ogórek
  • 4 rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • sól, pieprz do smaku
Zamów składniki online

Sposób przygotowania

1. Ciecierzycę odcedź i zmiksuj w blenderze wraz z twarożkiem, oliwą i jogurtem. Powstałą pastę dopraw papryką, kminkiem, solą i pieprzem. 

2. Nożem barmańskim wytnij rowki w warzywach i potnij je na półplasterki. Szczypiorek umyj i pokrój na ok. pięciocentymetrowe pasemka.

3. Pastę z ciecierzycy przełóż do szprycy i wyciśnij na krakersy. Na paście ułóż pokrojone warzywa. Przekąska gotowa.

Wszystkie przepisy i porady na wyciągnięcie ręki!

Sprawdź ile świetnych pomysłów znajdziesz w tym jednym ebooku

Pobierz

Wybierz dziecko, przygotuj je
do szkolnych zwycięstw i wygraj!

Graj!