powrót do przepisów

Pasta do chleba z warzyw korzennych

czas przygotowania

20 minut

składniki

  • 70g marchewki
  • 50g selera
  • 50g pietruszki
  • 70g cebuli
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka musztardy
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • świeży szczypiorek
  • sól
Zamów składniki online

Sposób przygotowania

1. Zetrzyj warzywa na tarce z grubymi oczkami, poza cebulą, która powinna być pokrojona na małe kawałki.

2. Na patelni umieść masło i podgrzewaj aż się roztopi i spieni.

3. Połącz masło z warzywami, a następnie schłodź mieszankę dodając do niej musztardę i jogurt naturalny. Dodaj sól i szczypiorek do smaku.

4. Pasta smakuje fantastycznie na chipsach kukurydzianych lub nachosach.

Wszystkie przepisy i porady na wyciągnięcie ręki!

Sprawdź ile świetnych pomysłów znajdziesz w tym jednym ebooku

Pobierz

Wybierz dziecko, przygotuj je
do szkolnych zwycięstw i wygraj!

Graj!