powrót do przepisów

Sposób przygotowania

Zalać herbatę wodą potrafi każdy ale doprawić ją do smaku potrafi niewielu. Z nami przygotujesz „witaminową bombę“ o której wielu z Was mogło zapomnieć. Czas na seans dzikiej róży!

Dwie garście owoców dzikiej róży zalej dwoma litrami wrzącej wody i zostaw na dłuższy czas by wywar naciągnął. Gdy owoce zmiękną wyciśnij je lekko i przelej całość przez sitko.

Na tym jednak nie koniec! Herbaty z owoców dzikiej róży rumianku nie trzeba słodzić gdyż naturalnie posiada ona wspaniały smak i zapach. Warto jednakże dodać suszonych jabłek lub gruszek, które nadadzą herbacie lekkiej, owocowej słodyczy. Jeśli chcesz możesz dodać także skórkę z cytryny lub pomarańczy.

PODPOWIEDŹ: Kwiaty dzikiej róży możesz wykorzystać ponownie zalewając ją litrem wrzącej wody. Kolejna porcja herbaty jest często jeszcze bardziej aromatyczna niż za pierwszym razem.

Wszystkie przepisy i porady na wyciągnięcie ręki!

Sprawdź ile świetnych pomysłów znajdziesz w tym jednym ebooku

Pobierz

Wybierz dziecko, przygotuj je
do szkolnych zwycięstw i wygraj!

Graj!