Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Wiosenna sałatka

Składniki

    • 200 g makaronu świderki
    • 100 g boczku wędzonego
    • pęczek rzodkiewki
    • pęczek szczypiorku
    • 3 łyżki sezamu
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku
    • pół łyżeczki soli
    • szczypta pieprzu
Wiosenna sałatka

Sposób przygotowania

Makaron świderki ugotować w osolonej wodzie tak, aby był al dente. Boczek pokroić i podsmażyć na patelni, pod koniec smażenia na tej samej patelni można sprażyć sezam. Rzodkiewkę pokroić w małe kawałeczki, a szczypiorek drobno posiekać. W osobnym naczyku rozmieszać oliwę z solą, pieprzem i rozgniecionym w prasce czosnkiem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.