Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Grillowane roladki z karkówki ze szpinakiem i fetą

Składniki

    • 4 plastry karczku w marynacie
    • 100 g sera feta
    • 150 g liści szpinaku
    • ogórek zielony
Grillowane roladki z karkówki ze szpinakiem i fetą

Sposób przygotowania

1

Plastry karczku rozłóż płasko na desce. Każdy przykryj dokładnie listkami szpinaku i dwoma cienkimi plastrami sera feta.

2

Każdy plaster zwiń w ciasną roladkę i przeszyj czterema patyczkami do szaszłyków. Następnie pokrój roladkę w ten sposób, żeby każdy plaster znalazł się na osobnym patyczku. Roladki połóż na rozgrzanym grillu i upiecz na rumiano z obydwu stron.

3

Podaj roladki w towarzystwie świeżego ogórka i surowych młodych listków szpinaku.