Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Płoć z rusztu

Składniki

    • 6 sprawionych płotek
    • przyprawy: sól, pieprz

    marynata:

    • 250 ml oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka drobno posiekanego tymianku lub kolendry
    • 1 łyżeczka drobno posiekanego rozmarynu
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 3 ząbki drobno posiekanego czosnku
Płoć z rusztu

Sposób przygotowania

Przygotuj marynatę: wymieszaj posiekane zioła z czosnkiem, sokiem z cytryny oraz oliwą.

W tak przygotowanej zalewie marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE sprawione ryby przez 30 min. Następnie wyjmij zamarynowane ryby i przypraw je solą oraz pieprzem.

Piecz rybę w piekarniku (opcja grill) lub na klasycznym ruszcie przez ok. 5 – 8 min z każdej strony w zależności od rozmiarów ryby.