Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Borówkowe roladki z indyka

Składniki

    • 120 g fileta z indyka
    • 20 g borówki konfitury
    • 1 plaster sera pleśniowego typu brie
    • 50 g świeżej borówki lub suszonej
    • 1 łyżka słodkiej śmietany
    • masło do smażenia ok. 1 łyżki
    • sól, pieprz biały
Borówkowe roladki z indyka

Sposób przygotowania

Fileta z indyka umyć, rozbić na kotleta, oprószyć solą i pieprzem do smaku. Ułożyć na środek plaster sera pleśniowego i konfiturę borówkową, zawinąć w roladkę.

Masło rozpuścić na rozgrzanej patelni i smażyć przygotowaną roladkę na wolnym ogniu, (tak aby masło się nie spaliło) ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia roladki do masła dodajemy borówki, lekko je zgniatając widelcem. Całość zalewamy śmietaną i jeszcze chwilę razem dusimy, przyprawiając do smaku solą i pieprzem białym.

Roladkę podajemy z ryżem i surówką z selera w śmietanie.