Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Karp po kaszubsku w warzywach

Składniki

    • 1 karp średniej wielkości
    • 20 dag marchwi
    • 20 dag pietruszki
    • 20 dag selera
    • 10 dag cebuli
    • 10 dag rodzynek
    • 5 dag migdałów pociętych w paski
    • karmel z 2 łyżek cukru
    • sok z cytryny
    • 1 kostka rosołowa
    • 1 szkl wina półsłodkiego
Karp po kaszubsku w warzywach

Sposób przygotowania

Surową, pokrojoną w kostkę włoszczyznę i rodzynki oraz migdały podgotować w wywarze z 1 kostką rosołową. Dodać karmel (przyrumienić na patelni 2 łyżki cukru i dodać trochę wody) i sok z cytryny do smaku. Wyjąć część zawartości, włożyć pokrojonego w dzwonki karpia a na wierzch włożyć pozostałą część. Gotować na wolnym ogniu tak długo, aż włoszczyzna i karp będą ugotowane. Przed końcem gotowania dodać wino. Danie można podawać na gorąco lub na zimno, kiedy zetnie się w galaretkę. Smacznego!