Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Sznycle z indyka z niespodzianką

Składniki

    • 4 plastry piersi z indyka (filet)
    • mięsisty pomidor
    • mozzarella (1 kula)
    • 4 łyżeczki musztardy
    • przyprawy np. tymianek, zioła prowansalskie
    • mąka do obtoczenia
    • olej do smażenia
Sznycle z indyka z niespodzianką

Sposób przygotowania

Opłukane mięso rozbić tłuczkiem, każdy plaster posmarować cienko musztardą. Na połowie każdej porcji mięsa położyć plaster mozzarelli oraz plaster lub cząstkę pomidora. Posypać przyprawami, złożyć mięso na pół (przykryć drugą połową plastra), spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące, smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Gdy się zrumienią, posypać ponownie ziołami, przykryć patelnię, dosmażyć na małym ogniu, wyjąć wykałaczki.