Wybierz elementy, które chcesz wydrukować:

Makaron ze szpinakiem

Składniki

    • 150 g ulubionego makaronu
    • 100 g szpinaku mrożonego w liściach
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki śmietany
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sol, pieprz
Makaron ze szpinakiem

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, nie przelewaj go zimną wodą. Szpinak wrzuć na patelnię, podlej kilkoma łyżkami wody i powoli rozmrażaj na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje. Następnie dodaj oliwę z oliwek i przesmaż szpinak ok. 5 minut. Dodaj obrany i wyciśnięty czosnek oraz śmietanę. Dopraw solą oraz pieprzem, możesz dodać także szczyptę gałki muszkatołowej. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem i polej do smaku oliwą z oliwek.