porada.getPelnaNazwa()

Ciepło jesień się zaczyna

Za oknem pogoda może i nie rozpieszcza, ale my sprawimy, że polubisz jesień. A wszystko to za sprawą warzyw i owoców, które właśnie jesienią smakują najlepiej. Poznaj nasze menu pełne ciepłych i aromatycznych dań.

test
test

Patisony faszerowane indykiem i dzikim ryżem 

To dobry czas, by na kulinarny warsztat wziąć patisony. Co powiesz na to, by przepysznie wypełnić je indykiem, dzikim ryżem i pomidorami? Takim obiadem podbijesz podniebienia swoich bliskich. Zobacz przepis i przekonaj się, jak smakowita potrafi być jesień.

test

Tarta na cieście francuskim z cukinią 

Tarty nigdy się nie nudzą. Jesienią też smakują wyśmienicie. Naszą przygotowaliśmy z ciasta francuskiego. Co ułożyliśmy na wierzchu? Kolorowe cukinie, pomidorki koktajlowe i kozi ser. Mmm... Pycha. Spróbujesz?

test

Jesienne owoce pod kruszonką 

Gruszki, jabłka i śliwki, czyli owoce jesieni pod ciepłą i smakowitą kruszonką migdałową. Czy jeszcze musimy namawiać Cię, żebyś spróbował tych rarytasów? Szkoda czasu. Od razu przejdźmy do kuchni. Taki deser zawróci Ci w głowie. Smacznego!

test

Mus z jabłek i dyni 

Twoją kuchnię przejęły przetwory? A może znajdzie się kilka dodatkowych słoików na słodziutki mus z jabłek i dyni? Osłodzimy Ci jesień. Zobacz nasz przepis, sprawdź składniki i zacznij jesienne gotowanie.

test

Jabłko - dobre dla zdrowia i urody 

Jest dostępne we wszystkich strefach klimatycznych i ma ponad dziesięć tysięcy odmian. Jabłko bez wątpienia zasłużyło na status owocowej gwiazdy. Jego sława zdecydowanie wykracza poza kuchnię. Owoc ten bogaty jest w symbolikę. Kojarzy się z doskonałością, bogactwem i władzą. A co dobrego ma w sobie?

Komentarze