porada.getPelnaNazwa()

Dipy na grill, czyli jak przygotować małe pyszności?

Mięso z rozgrzanego rusztu to danie, na które Twoi goście czekają z wypiekami na twarzy? Zobacz, co wymaluje się im na twarzach, gdy dodasz do niego swój domowy dip zrobiony ze świeżych warzyw, owoców i nabiału.

test

Ziemniaczane łódeczki z ziołami i dipem 

test

Lubisz ich smak i świeżość. Warzywa wypadną jeszcze bardziej smakowicie, gdy podasz je z aromatycznymi dipami. Przygotowane na bazie jogurtu naturalnego z sokiem cytryny lub z miąższu awokado będą wyśmienite. Podaj je z warzywami pokrojonymi w apetyczne paski.

Warzywne paski z aromatycznymi dipami 

test

Gorące i chrupiące ziemniaki domagają się smacznego wykończenia. W tej roli sprawdzi się dip przygotowany z twarożku i jogurtu. Smaku doda mu rukola, szczypiorek i pietruszka. Takie połączenie to idealny przepis na przekąskę dla smakoszy.

Komentarze