Jak gotować brokuły?

Jak gotować brokuły?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1 Od trzonu brokuła odetnij pojedyncze różyczki.
2 Opłucz je dokładnie pod bieżącą, zimną wodą.
3 W garnku zagotuj posoloną wodę z kilkoma kroplami soku z cytryny.
4 Do gotującej się wody wrzuć opłukane różyczki brokuła. Zmniejsz ogień i gotuj częściowo przykryte przez 2–5 minut
5 Ugotowany brokuł wyłów z gorącej wody i włóż na minutę do miski z lodowatą wodą.
6 Teraz możesz odcedzić brokuł na sitku. Tak przygotowany brokuł jest gotowy do spożycia.

Komentarze

  • 2017-05-31 Joanna Morawska

    A jeśli chcę je upiec pod "pierzynką" mozzarelli to też trzeba je gotować?

  • 2017-03-24 Sebastian Konopka

    " bułkom tartom" haha no nie wierzę .. Padłem :)

  • 2016-09-14 Tytus

    Brokuły lądują w wodzie na chwilę, gdy je wyciągam nadal są idealne jako dodatek do obiadu.

  • 2015-07-15 zuza

    a czy można je jeść ob toczone z bułkom tartom na ciepło?

  • 2015-01-28 maks

    odp

  • 2015-01-28 maks

    lukier domowy najlepszy

  • 2015-01-26 Michael Dembinski

    Do lodowatej wody? Przecież brokuły smakują lepiej gorąco... Natomiast podoba mi się pomysł z cytryną.