Jak luzować drób?

Jak luzować drób?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ułóż na desce i ostrym nożem odetnij szyję.

2

Odciągając skórę na piersi, czubkiem noża znajdź kość obojczykową. Oddziel ją od mięsa.

3

Oddzieloną od mięsa kość wyłam ręką i odrzuć.

4

Znajdź nasadę skrzydeł i poprzecinaj chrząstki łączące skrzydła z korpusem.

5

Przesuwając ręce wzdłuż korpusu, oddziel od niego mięso. Odszukaj jednocześnie nasadę udek.

6

Przytrzymując korpus ręką, przetnij chrząstki łączące korpus z udkami.

7

Przesuwając ręce wokół korpusu, oddziel pozostałe przytwierdzone kawałki mięsa. Znajdź nasadę kupra i odetnij go.

8

Przewróć kurczaka z powrotem na „prawą” stronę. Tak przygotowanego kurczaka można nadziać dużą ilością farszu.


Komentarze