Jak obierać pomidora ze skórki?

Jak obierać pomidora ze skórki?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Pomidory umyj w zimnej wodzie, a następnie oderwij z nich szypułkę.

2

Natnij pomidora nożem na krzyż przy szypułce, aby skórka lepiej odchodziła od miąższu.

3

Zagotuj wodę. Pomidory włóż do głębokiego naczynia i zalej je wrzątkiem, tak aby woda przykryła je w całości.

4

Trzymaj w wodzie kilkanaście sekund do momentu aż zauważysz, że skórka przy nacięciach się odchyla.

5

Wyjmij łyżką pomidory i zahartuj je zimną wodą. Skórka zejdzie bez trudu natychmiast.

6

Z obranego ze skóry pomidora dodatkowo wytnij nożem rdzeń, który pozostał po szypułce. Tak przygotowanego pomidora możesz już dodawać do potraw.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy >

Komentarze