Jak obrać i pokroić mango?

Jak obrać i pokroić mango?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Postaw mango na desce do krojenia ogonkiem do dołu. Przytrzymując je w pozycji pionowej, odkrój szersze boki mango przesuwając nóż wzdłuż pestki.

2

Odkrojoną „piętkę” mango ułóż wzdłuż dłoni. Delikatnie czubkiem noża natnij miąższ w kratkę. Uważaj, żeby nie przeciąć skórki.

3

Skórkę z naciętym w kratkę miąższem odwróć na lewą stronę. Nacięte cząstki mango rozdzielą się i powstanie okazały jeż.

4

Teraz z łatwością możesz odkroić zgrabne kostki miąższu od skórki.

5

Odkrój pozostałe części owocu od pestki.

6

Podziel miąższ na cząstki i odkrój od skórki. Tak obrane mango świetnie nadaje się do przygotowania sałatki lub szaszłyków.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy >

Komentarze