Jak obrać skórkę z papryki?

Jak obrać skórkę z papryki?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Umytą i wysuszoną paprykę umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego do 200° piekarnika.

2

Kiedy skórka na papryce przypiecze się na czarno, wyciągnij ją z piekarnika i przełóż do szklanej miski. Gorącą paprykę szczelnie zakryj folią spożywczą i odstaw do ostygnięcia.

3

Z wystudzonej papryki bez problemu ściągniesz cieniutką skórkę, podważając jej brzegi czubkiem noża.

4

Jeżeli chcesz, by papryka była surowa nie pieczona, obierz ją po prostu zwykłą obieraczką do jarzyn. Zrób to przed wypestkowaniem, wtedy łatwiej utrzymać obieraną paprykę w dłoni.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy >

Komentarze