Jak przygotować ośmiorniczki?

Jak przygotować ośmiorniczki?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Najsmaczniejszą częścią ośmiornicy są ramiona. Nad nimi znajduje się część, której się nie je oraz worek.

2

Po odcięciu worka dokładnie go oczyść. W tym celu możesz go wywinąć na drugą stronę. Dla ułatwienia możesz go naciąć z boku. Możesz również pokroić worek w paski.

3

Dokładnie oczyść worek z błon i wnętrzności.

4

Wyjmij ze środka ramion żwacze - tzw. "dziób". Możesz go wycisnąć palcami lub podważyć nożem.

5

Tak przygotowane ośmiorniczki dokładnie umyj pod bieżącą wodą, zwracając szczególną uwagę na przyssawki. Nie sól ośmiorniczek przed dalszą obróbką.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy >

Komentarze

  • 2015-01-12 Kasia ze Smacznej Strony

    Przepisy na ośmiorniczki można znaleźć np. tutaj https://www.tesco.pl/smaczna-s...

  • 2015-01-11 Michal Skup

    Wszystko ok, ale gdzie przepis?

Inne porady