Jak przygotować zajączka z serwetki?

Jak przygotować zajączka z serwetki?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Brzeg tkaninowej serwetki złóż do środka na 1/3 jej szerokości.

2

Przeciwległy brzeg złóż tak samo. Powinny się one dokładnie pokrywać.

3

Znajdując środek górnego brzegu, zawiń jeden bok w dół na kształt skrzydła samolotu.

4

Postępując tak samo, złóż drugi brzeg.

5

Końce zawiniętych brzegów złóż do środka, tak aby składane krawędzie się pokrywały.

6

Te same brzegi złóż jeszcze raz do środka, formując uszy zająca.

7

Serwetkę obróć na drugą stronę.

8

Dolny trójkąt zawiń do góry i zaprasuj brzeg żelazkiem. To będzie ogon zająca.

9

Ponownie obróć serwetkę na drugą stronę. Zaokrąglij dolną krawędź zajączka, tak aby przybrał formę stożka. Krawędzie możesz spiąć spinką do serwetek lub spinaczem.

10

Na koniec wywiń lekko ogonek i uszy zajączka.


Komentarze