Jak ugotować barszcz?

Jak ugotować barszcz?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Przygotuj 2 buraki, 3 ząbki czosnku, 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, 1/4 selera, 1/2 kwaśnego jabłka, 3 szklanki wody, 3 szklanki zakwasu i dodatki (majeranek, skórka z cytryny, itp.)

2

Buraki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Selera obierz i pokrój na małe kawałki. Jabłko przekrój i usuń z niego gniazdo nasienne. Czosnek obierz i przekrój na połówki. Na dno garnka włóż plastry buraków, potem pozostałe przygotowane składniki i przyprawy. Całość zalej wodą i zagotuj. Gotuj na małym ogniu przez godzinę. Na tym etapie możesz dodać grzyby i owoce suszone oraz wszelkie inne dodatki wymagające gotowania.

3

Po godzinie, kiedy buraki zmiękną, dodaj do barszczu zakwas i takie przyprawy jak majeranek, skórka z cytryny, piwo i inne dodatki niewymagające gotowania. Zagotuj barszcz jeszcze raz i zdejmij z ognia.

4

Ugotowany barszcz przykryj i zostaw na kilka godzin.

5

Przed podaniem barszcz przecedź przez gazę i podgrzej.


Komentarze