Jak ugotować jajko w koszulce?

Jak ugotować jajko w koszulce?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Przygotuj jajko, wysoki garnek i biały ocet winny. Garnek napełnij do 2/3 wysokości wodą i postaw na ogniu. Niech się zagotuje.

2

Jajko wbij ostrożnie do małej miseczki. Żółtko musi być całe.

3

Kiedy woda się zagotuje, dodaj do niej łyżkę octu i zamieszaj.

4

Wlej jajko z miseczki w sam środek wirującej wody.

5

Gotuj jajko 2-3 minuty. W trakcie gotowania, pomagając sobie łyżką, „zawiń” białko wokół żółtka. Po ugotowaniu białka wyciągnij jajko z wody łyżką cedzakową. Żółtko w środku powinno być płynne.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy >

Komentarze