Jak zrobić aromatyczną oliwę?

Jak zrobić aromatyczną oliwę?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1 Aromatyczną oliwę możesz przygotować w kilku wersjach np. ostrej lub ziołowej. Do wersji ostrej potrzebujesz świeżych ząbków czosnku i ostrej papryki. Do wersji ziołowej świeżych ziół i cytryny.
2 Czosnek obierz i pokrój na cieniutkie plasterki. Papryczkę przekrój wzdłuż na pół. Odkrój kilka kawałków skórki z cytryny i przygotuj kilka gałązek ziół. Czosnek i papryczkę włóż do jednej butelki, do drugiej wrzuć skórkę z cytryny i gałązki ziół.
3 Zalej aromatyczne dodatki oliwą z oliwek i odstaw na tydzień. Po tygodniu zlej aromatyczną oliwę do czystych butelek już bez dodatków.

Komentarze