Jak zrobić ciepły sos chrzanowy?

Jak zrobić ciepły sos chrzanowy?

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka mąki
    • 1 szkl. bulionu
    • 3 łyżki chrzanu
    • sok z cytryny do smaku
    • cukier do smaku
    • 1 łyżka kwaśnej śmietany
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Na patelni rozpuść łyżkę masła. Dodaj łyżkę mąki i wymieszaj.

2

Do gotowej jasnej zasmażki dodaj szklankę letniego bulionu i zagotuj.

3

Dodaj 3 łyżki chrzanu i jeszcze raz zagotuj. Dopraw solą i w razie potrzeby sokiem z cytryny i cukrem.

4

Na koniec możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.


Komentarze