Jak zrobić domową przyprawę do zup?

Jak zrobić domową przyprawę do zup?

  • 00:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 g soli himalajskiej
    • 50 g suszu warzywnego 
    • 1 ząbek czosnku 
    • 1 gałązka lubczyku 
    • 3 gałązki natki pietruszki 
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Przygotuj miseczkę do miksowania. Włóż listki natki i lubczyka oraz ząbek czosnku. 

2

Wsyp sól i zmiksuj zioła na bardzo drobny pyłek. Dzięki soli jest to bardzo szybki proces.

3

Dodaj suszone warzywa i całość jeszcze raz zmiksuj. Cała wilgoć z ziół  zostanie wchłonięta przez warzywa i przyprawa będzie sucha. 

4

Przesyp przyprawę do miseczki lub słoiczka i używaj w miarę potrzeby – ok. 1 łyżka na 1 l wywaru lub wody.

 


Komentarze