Jak zrobić domowe biszkopciki?

Jak zrobić domowe biszkopciki?

  • 00:30
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 jajko
    • 160 g drobnego cukru
    • 25 g mąki pszennej
    • 13 g mąki ziemniaczanej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Z podanych składników zrobisz około 20 biszkopcików.

2

Oddziel białko od żółtka. Zacznij je ubijać na pianę. Pod koniec ubijania dodaj partiami cukier. Kiedy piana stanie się sztywna i lśniąca, dodaj żółtko.

3

Do piany dodaj wymieszane i przesiane mąki. Wymieszaj całość ręcznie. Nie mieszaj zbyt długo, żeby masa nie zrzedła.

4

Masę przełóż do rękawa cukierniczego i przy jego pomocy nałóż porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw biszkopciki do piekarnika nagrzanego do 170°C na kilka minut.

5

Upieczone biszkopciki będą miały lekko złoty kolor. Po upieczeniu wystudź biszkopciki.


Komentarze