Jak zrobić masę marcepanową?

Jak zrobić masę marcepanową?

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g migdałów
    • 250 g cukru pudru
    • 30 ml rumu
    • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Migdały zalej wrzątkiem i poczekaj aż wystygną. Obierz migdały ze skórki i osusz na papierowym ręczniku.

2

Partiami bardzo drobno zmiksuj migdały w malakserze. Migdały pod koniec miksowania powinny zacząć się lepić.

3

Do zmielonych migdałów dodaj rum, cukier puder i aromat.

4

Możesz na początku całość wymieszać w malakserze, potem przełóż masę na stolnicę i wyrób szybko ręką. Gotową masę przechowuj zawiniętą szczelnie w folię w lodówce. Z podanej ilości składników przygotujesz około 500 g masy.


Komentarze