Jak zrobić masło czosnkowe lub ziołowe?

Jak zrobić masło czosnkowe lub ziołowe?

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g masła
    • 2 ząbki czosnku
    • mały pęczek świeżych ziół
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Masło czosnkowe przygotuj następująco: odkrój połowę masła, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę soli. Utrzyj całość i przełóż do maselniczki.

2

Masło ziołowe przygotuj następująco: posiekaj drobno zioła i wymieszaj wraz ze szczyptą soli i pozostałym masłem. Przełóż je również do maselniczki. Takie masło smakowe można wykorzystywać zarówno na ciepło do przyrządzania potraw, jak i na zimno do smarowania pieczywa.


Komentarze