Jak zrobić sól smakową do mięsa?

Jak zrobić sól smakową do mięsa?

  • 00:05
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​50 g soli himalajskiej różowej
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 1/2 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
    • pieprz czarny w ziarnach
    • 1 g kolendry w ziarnach
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

W moździerzu rozgnieć czosnek z solą. Dodaj ziarna pieprzu oraz kolendry i dalej ucieraj.

2

Następnie dodaj słodką paprykę i razem ugnieć wszystkie przyprawy.

3

Ta mieszanka jest idealna do drobiu (kaczki i indyka). Pamiętaj, aby mięso nacierać przyprawami zawsze przed smażeniem, aby przeszło ich aromatem.


Komentarze