Jak zrobić sos czosnkowy?

Jak zrobić sos czosnkowy?

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • jogurt naturalny
    • czosnek
    • majonez
    • świeże zioła
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Bazą sosu czosnkowego jest zazwyczaj jogurt wymieszany  z majonezem. Możesz użyć też samego jogurtu lub twarożku wymieszanego z jogurtem. 

2

Dokładnie połącz składniki bazy sosu.

3

Dodaj przeciśnięte przez praskę świeże ząbki czosnku.

4

Dodaj przyprawy i ewentualnie świeże posiekane zioła. Całość dokładnie wymieszaj, przykryj folią i wstaw do lodówki na pół godziny. Sosu czosnkowego możesz użyć zarówno do ciepłych potraw z grilla, jak i zimnych sałatek.


Komentarze