Jak zrobić sos tabasco?

Jak zrobić sos tabasco?

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g papryczek chili
    • 1 łyżka soli
    • 100 ml białego octu winnego
    • 1 czubata łyżka suszonej czerwonej papryki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Papryczki pokrój na mniejsze kawałki, odrzucając przy okazji ogonki. Pokrojone papryczki umieść w słoiku, zasyp solą i lekko rozetrzyj łyżką. Zamknij słoik i wstaw do lodówki na 2-3 dni.

2

Po trzech dniach papryczki powinny się lekko zmacerować. Przełóż je do malaksera i dokładnie zmiksuj.

3

Zmiksowane papryczki przełóż do rondelka. Dodaj ocet, paprykę i zagotuj.

4

Gorącą masę przetrzyj dokładnie przez sitko i przelej do buteleczki. Przechowuj sos w lodówce.


Komentarze