Jak zrobić warzywny makaron?

Jak zrobić warzywny makaron?

  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Do zrobienia makaronu warzywnego nadają się zarówno warzywa korzeniowe (marchew, pietruszka, burak, biała rzodkiew), jak i warzywa dyniowate (cukinia, kabaczek i wszelkiego rodzaju dynie). Do pokrojenia warzyw na makaron przydadzą się róznego rodzaju obieraczki.

2

Ścinając z warzyw długie pasma zwykłą obieraczką, uzyskasz makaron „wstążki”.

3

Używając obieraczki z ząbkami, uzyskasz coś na kształt warzywnego spaghetti.

4

Do garnka wlej wodę, dołóż plasterek cytryny oraz sól i zagotuj wodę. Warzywny makaron wrzuć do osolonego wrzątku na ok. 2 minuty. Makaron z twardych, korzeniowych warzyw możesz potrzymać we wrzątku nieco dłużej.

5

Podawaj z sosami do makaronu lub polane sosem winegret.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy >

Komentarze