Jak zrobić wzorki na kawie?

Jak zrobić wzorki na kawie?

  • 00:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 porcja kawy do espresso 
    • 100 ml tłustego mleka 
    • 15 g kakao w proszku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
  • Sposób przygotowania
  • Przepisy
  • Produkty
1

Przygotuj jedno espresso i szablon wielkości średnicy filiżanki. Szablon możesz samodzielnie wyciąć z kredowego kartonu.

2

Mleko podgrzej w garnuszku do około 60°. Ubij je spieniaczem do mleka lub po prostu mikserem zaopatrzonym w końcówki do ubijania białek.

3

Przelej espresso do ogrzanej filiżanki i dolej mleka, nakładając na wierzch grubą warstwę piany. 

4

Na wierzchu filiżanki połóż szablon i przesiej nad nim kakao. Nie rób tego za długo ponieważ para z kawy powoduje, że drobinki kakao przyklejają się do szablonu. Ostrożnie zdejmij szablon z kawy i gotowe.


Komentarze