porada.getPelnaNazwa()

Nowe smaki tradycyjnej Wigilii

Przygotuj tradycyjne Święta pełne smaku i aromatu. A może w tym roku nieco zmienisz dobrze znane potrawy wigilijne? Sprawdź przepisy na dania, które od dawna królują na naszych świątecznych stołach i te, które wzbogacają tradycję.

test

Krem z pieczonych buraczków 

test

Buraki pod postacią kremu na wigilijnym stole? Dlaczego nie! Taka zupa z pewnością przyciągnie wzrok, a po skosztowaniu wywoła zachwyt. Udekoruj ją świątecznie koperkową oliwą, kleksem śmietany i kawiorem z łososiem.

Barszcz z uszkami 

test

Jego zapach roznoszący się po domu to zapowiedź, że już niedługo wszyscy zasiądą do najważniejszej kolacji w roku. Podawany z uszkami, które wzbogaca grzybowy farsz, to podstawa tradycyjnej Wigilii.

Cannelloni z farszem z karpia 

test

Czy karp sprawdzi się w roli farszu? Mamy przepis na to, że tak. Królewska ryba z makaronem i to nie byle jakim, bo cannelloni. Sprawdź, jak przygotować to nieco inne, ale świąteczne danie. Na wigilijnym stole taki karp wzbudzi zaciekawienie.

Karp smażony 

test

Zajmuje wyjątkowe miejsce w wigilijnym menu. Przygotować można go na wiele sposobów, a najpopularniejszy jest w wersji smażonej, obtoczony wcześniej w jajku i bułce tartej. Chcesz podać karpia? Sprawdź, jak go zrobić.

Pierogi z pieczoną kaczką i gruszką 

test

Czy pierogi zawsze muszą smakować tak samo? Zmienisz ich smak, gdy wypełnisz je nieoczywistym farszem. Pieczona kaczka i gruszka to nasza propozycja na nowy smak tradycyjnej Wigilii.

Pierogi z kapustą i grzybami 

test

Pierogi z tradycyjnym wnętrzem. Na Wigilii nie może ich zabraknąć. Zaproś do klejenia pierogów całą rodzinę. Niech wszystkim udzieli się smaczny i świąteczny nastrój. Prawda, że z kapustą i grzybami są wyjątkowe?

test

Świąteczny dekalog łasucha 

Na świąteczne menu czekaliśmy cały rok. A wyczekane smakuje najlepiej! Dawkujmy sobie te przyjemności, delektujmy się nimi. Podpowiadamy, jak się nasycić, lecz nie przejeść świątecznymi potrawami. Podsuwamy kilka przydatnych trików, by poskromić apetyty, nie odmawiając sobie świątecznych radości.

Komentarze