porada.getPelnaNazwa()

Rabarbar... warzywo czy owoc?

Nietypowy i urzekający w smaku. Znakomity w potrawach słodkich i wytrawnych. Czy wiesz, z czym je się rabarbar? Poznaj jego sekrety i przepisy, którym dodaje smaku.

test
test

Minitorcik bezowy z karmelizowanym rabarbarem 

Beza + rabarbar. Takie połączenie zwiastuje, że będzie smacznie. Jakie jeszcze składniki znajdziesz w tej słodkości? Nie musisz daleko szukać. Kliknij w pyszny przepis, a wszystko stanie się jasne.

test

Lemoniada z rabarbaru i truskawek 

Napój, który orzeźwia i przyprawia o smak każdy gorący dzień. Wystarczy do rabarbaru dodać truskawki i miód. Jeżeli chcesz, by lemoniada miała piękny i intensywny kolor, wybierz najbardziej czerwony rabarbar.

test

Dżem rabarbarowy 

Coś do domowej spiżarni. Dżem, który po otwarciu słoika zniknie w mgnieniu oka. Ale najpierw trzeba go zrobić. My wiemy, co zamieszać, by zrobiło się pysznie. Skuś się na ten smakołyk!

test

Słodko-kwaśny jegomość 

Wbrew pozorom warzywo, a nie owoc. Jego liściowe ogonki świetnie odnajdują się na drożdżowych plackach, w kompotach, sałatkach, dżemach. Lubi towarzystwo kruszonki. Zgaduj zgadula – co to za smakołyk?

Komentarze