porada.getPelnaNazwa()

Warzywa przejmują grilla

Udany grill to nie tylko mięso przypieczone na gorącym ruszcie. Smakowicie zrobi się również wtedy, gdy menu przejmą warzywa. Ziemniaki, kalarepy, buraki, bakłażany lub pieczarki… A Ty na co masz wegetariański apetyt?

test
test

Szaszłyki z kalarepy z serem hallumi 

Pyszne i zdrowe kalarepki zainspirują Cię do zrobienia szaszłyków. Z czym je połaczyć przed wrzuceniem na ruszt? Znakomite będą kolorowe papryki i ser, a całość przyprawi aromatyczny sos z czerwonej cebuli i czarnych oliwek.

test

Sałatka z grillowanymi burakami 

Buraki na ruszcie? Dlaczego nie! Podczas pieczenia posmaruj je miodem i posyp rozmarynem. Znajdź miejsce na grillu także dla sera. Sałatka będzie gotowa, gdy dodasz sałatę i obsypiesz ją orzechami. Po prostu pycha!

test

Pieczony bakłażan z kaszą z tapioki 

Bakłażan wypełniony gotowaną soczewicą i pieczarkami. Taki przysmak wzmaga wegetariański apetyt. Danie będzie niepowtarzalne, gdy na wierzch położysz kuleczki z tapioki. Smacznego!

test

Pieczarki faszerowane szpinakiem 

Pieczarki na grillu czują się wyśmienicie! A jaki farsz sprawi, że staną się jeszcze bardziej apetyczne? Szpinakowy z serem pleśniowym. Grilluj tylko 10 minut, a potem od razu skosztuj wegetariańskiej przekąski.

test

ZDROWY APETYT: Wegetarianizm... z czym to się je? 

Co wiesz o wegetarianizmie? Czy jest to zdrowy sposób odżywiania? Od czego zacząć dietę wegetariańską i jak skutecznie zastąpić mięso innymi składnikami? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w naszym artykule.

Komentarze