Cykoria - właściwości

Cykoria - właściwości
Gwarancja Satysfakcji
Najsmaczniejsze kupisz w miesiącach:
  • styczeń
  • luty
  • marzec
  • kwiecień
  • maj
  • czerwiec
  • lipiec
  • sierpień
  • wrzesień
  • październik
  • listopad
  • grudzień

Co dobrego ma w sobie?

Niech nie zmyli Cię niepozorny wygląd cykorii. Kryje ona bowiem w sobie bogactwo smaku i witamin. Jedząc ją zaspokajasz dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę A i C, dzięki którym chronisz swój organizm przed infekcjami, przeziębieniami, a także w naturalny sposób wspomagasz odbudowę błon komórkowych skóry. Cykoria to także źródło manganu, który pomaga usprawniać metabolizm i przemianę tłuszczów, żelaza niezbędnego do wytwarzania hemoglobiny, potasu wspomagającego przemianę materii czy fosforu ważnego budulca kości i zębów. Cykoria zawiera też beta-karoten, który pozytywnie wpływa na koloryt i zdrowie skóry.


Ile kalorii ma cykoria?

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 21 kcal
Białko 1,7 g
Tłuszcz 0,2 g
Węglowodany 4,1 g
Błonnik 1,0 g

 


Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.