Gnocchi

Gnocchi
Gwarancja Satysfakcji

Co warto wiedzieć?

Odkryj odpowiednik naszych ulubionych kopytek, czyli delikatne, włoskie kluseczki gnocchi. Różnica między nimi polega na sposobie ich przygotowania. W przeciwieństwie do polskich kopytek robionych wyłącznie na bazie gotowanych ziemniaków, włoskie kluseczki dają nam szerokie pole do kulinarnych eksperymentów. Ciasto na gnocchi może powstać z puree ziemniaczanego, jarzynowej pasty, można dodać do nich ser lub zastąpić zwykłą mąkę, mąką gryczaną. Gnocchi z powodzeniem mogą służyć jako smaczny dodatek lub znaleźć się stole jako samodzielne danie. Doskonale komponują się też z rozmaitymi sosami.

Obiad w 3 minuty? Jak najbardziej! Tyle tylko bowiem wystarczy na przygotowanie prostej, ale jakże smacznej obiadowej potrawy. Wykorzystaj gotowe kluseczki Gnocchi Tesco. Wystarczy podgrzać je przez kilka minut w gorącej wodzie, aby delektować się wyjątkowym smakiem włoskiej kuchni. Gnocchi możesz jeść z przeróżnymi sosami lub po prostu z masłem i posypane parmezanem. Są też wyśmienitym dodatkiem do mięs i gulaszu. Smacznego.

* wymawiaj "ńioki"

Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.