Kaki - właściwości

Kaki - właściwości
Gwarancja Satysfakcji
Najsmaczniejsze kupisz w miesiącach:
  • styczeń
  • luty
  • marzec
  • kwiecień
  • maj
  • czerwiec
  • lipiec
  • sierpień
  • wrzesień
  • październik
  • listopad
  • grudzień

Co dobrego ma w sobie?

Owoc kaki to bogactwo witamin A, C i błonnika. Ze względu na dużą zawartość żelaza, potasu, fosforu oraz wapnia polecany jest chorym na osteoporozę, a także kobietom, które wkraczają w okres menopauzy. Znane w medycynie chińskiej od wieków owoce kaki stosowane są do leczenia miejsc po ukąszeniu przez węże i na podrażnioną skórę. Liście owocu wykorzystywane są natomiast do przygotowania naparów, służących obniżeniu ciśnienia, zmniejszenia krzepliwości krwi oraz leczenia nowotworów.


Ile kalorii ma kaki?

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 70 kcal
Białko 0,6 g
Tłuszcz 0,2 g
Węglowodany 18,6 g
Błonnik 3,6 g
Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.