Kapusta czerwona - właściwości

Kapusta czerwona - właściwości
Gwarancja Satysfakcji
Najsmaczniejsze kupisz w miesiącach:
  • styczeń
  • luty
  • marzec
  • kwiecień
  • maj
  • czerwiec
  • lipiec
  • sierpień
  • wrzesień
  • październik
  • listopad
  • grudzień

Co dobrego ma w sobie?

Kapusta czerwona jest źródłem chroniącej przed miażdżycą witaminy E, wzmacniającej oporność witaminy C oraz witamin z grupy B - B1, B2, B6. Poza tym dostarcza wielu mikro- i makroelementów, m.in. niezbędnego do prawidłowej pracy serca potasu oraz drogocennego magnezu i cynku. Wykazuje również działanie antyrakowe. Zawiera bowiem mające właściwości przeciwutleniające antocyjany.


Ile kalorii ma kapusta czerwona?

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 45 kcal
Białko 1,9 g
Tłuszcz 0,2 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2,5 g
Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.