Kiełki soi

Kiełki soi
Gwarancja Satysfakcji

Co warto wiedzieć?

Mieszkańcy Azji, zwłaszcza Chin, kiełki soi goszczą na swych stołach już od kilku tysiącleci. Dzięki nim dostarczają organizmowi energii i większego apetytu, a także poprawiają wygląd skóry i włosów. Delikatne w smaku i lekko chrupiące idealnie komponują się w potrawach podawanych na ciepło, zwłaszcza w chińskich przysmakach z woka. Ze względu na lepszą przyswajalność wartości odżywczych, kiełków soi nie powinno się jeść na surowo, lecz po lekkim podduszeniu. Pomimo, że hodowla kiełków w przy balkonowym ogródku nie należy do trudnych, trzeba pamiętać, że kiełkujące nasiona wytwarzają spore ilości śluzu, które codziennie należy spłukiwać.

Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.