Klementynka - właściwości

Klementynka - właściwości
Gwarancja Satysfakcji
Najsmaczniejsze kupisz w miesiącach:
  • styczeń
  • luty
  • marzec
  • kwiecień
  • maj
  • czerwiec
  • lipiec
  • sierpień
  • wrzesień
  • październik
  • listopad
  • grudzień

Co dobrego ma w sobie?

Pachnąca ciepłymi krajami klementynka przenosi nas nie tylko do krainy słońca, ale i zdrowia. Częste spożywanie tych owoców obniża znacznie ryzyko wystąpienia nowotworów i chorób wątroby, a to za sprawą dobroczynnego działania znajdujących się w tym owocu przeciwutleniaczy. Klementynka to również moc witamin. Ta „mini-apteka” zawiera m.in. witaminę A, B6, C, a także kwas foliowy. Ponadto minerały takie jak wapń, magnez, fosfor, potas, miedź czy mangan. Warto jeść klementynki nie tylko ze względu na ich cudownie słodki smak i delikatny, cytrusowy aromat, ale również, by poprawić koncentrację oraz pamięć, a także wzmacniać odporność na stres i przeziębienie.


Ile kalorii ma klementynka?

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 46 kcal
Białko 0,6 g
Tłuszcz 0,2 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1,7 g
Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.