Migdały

Migdały
Gwarancja Satysfakcji

Co warto wiedzieć?

Każdy wie, że migdały to podstawowy składnik mieszanki bakalii. Jednak nie każdemu wiadomo, że te małe podłużne orzeszki to istna bomba witaminowa, pełna wapnia i białka. Migdały najchętniej wykorzystujemy w kuchni przygotowując ciasta i desery. Pokruszone świetnie pasują do lodów lub jako posypka do prażonych gruszek i jabłek. Zmielone natomiast stanowią składnik kruszonki do ciasta. Nie gorzej sprawdzają się jako dekoracja deserów w postaci cieniutkich płatków.

Cukiernikom migdały natomiast znane są pod postacią masy marcepanowej dodawanej do batonów czy tortów. Ale te podłużne orzeszki dodawać można nie tylko do ciast i deserów. Doskonale komponują się w sałatkach, a serwowane w towarzystwie ananasa czy kurczaka nadają potrawom egzotycznej nuty. Warto również skusić się na małe kulinarne szaleństwo, łącząc migdały z kalafiorem i serem lub panierując w nich rybę.

 
Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.