Orzechy laskowe

Orzechy laskowe
Gwarancja Satysfakcji

Co warto wiedzieć?

Najprzyjemniej orzechy laskowe jest zjadać po prostu rozłupując i skubiąc ze skórki. Dla podkreślenia smaku można je dodatkowo obtoczyć w soli lub ostrych przyprawach albo karmelizować. 

Ze względu na swój neutralny smak orzechy laskowe dobrze komponują się zarówno w potrawach słodkich, jak i słono-pikantnych. Świetnie nadają się do sałatek, białych mięs, makaronów, ale także można wykorzystać je w wypiekach i deserach lodowych. To właśnie orzechy laskowe są jednym ze składników chałwy, której nadają charakterystycznego smaku. W towarzystwie jabłek i korzennych przypraw smakowicie sprawdzają się w świątecznej tarcie lub połączone z makiem stanowią jedną z wigilijnych potraw - kutię.

Poza walorami smakowymi, orzechy włoskie kryją w sobie także bogactwo witamin, które powinny znaleźć się w naszym codziennym menu, gdyż przyczyniają się do poprawy naszej skóry.

Świeże warzywa i owoce. Zobacz jak dbamy o ich jakość.